Punimi i prizave dhe ndërprerësve

 

Punimi i prizave dhe furnizimet tjera janë paraparë priza monofazore, trefazore dhe dalje tjera. Prizat me kontaktet për tokëzim të ashtuquatura “Shuko” janë paraparë në të gjitha hapësirat  për kyqje të pluhurthithëses, llampave qëndruese, lavatriqes, makinës për larjen e enëve, mikserit, nxemëses, bojlerit dhe ventilatorit mbi shporet.

Priza për makinën për larjen e enëve është paraparë në kuzhinë  në lartësinë 1.2m kurse për lavatriqe në WC në lartësinë 1.6m.

Zilja sinjalizuese në banesa bëhet me kabllo PPY 2×1.5 0,6/ 1kV dhe ndërprerësin e zileve 250V/6A .

Ndërprerësit të punohen në lartësi 1.3m,prizat në dhoma  në lartësinë 0.3m,në kuzhina 1.2m dhe në banjo 1.6m.